Je pomerne dlhý, nízky a pochádza z brušného svalstva. Je to síce veľmi chutné mäso, ale aj veľmi húževnaté, preto je ho dobré pred podávaním nakrájať na tenko, priečne proti...
Vlastnosti Ide o prerastený diel obsahujúci čiastočne medzisvalový tuk. Jednotlivé svaly sú od seba oddelené a pokryté jemnou blanou. Mäso je šťavnaté, nie suché. Kuchynské...
Bio teľací orech patrí k najkvalitnejším častiam hovädzieho mäsa. Je najjemnejším mäsom hovädzieho stehna. Vhodný na gril, steaky, dusenie, rolády, závitky.
Po sviečkovici najviac cenené mäso, predáva sa s kosťou alebo bez kosti. Na povrchu pokryté vrstvou tuku do výšky 0,5 cm. Kuchynské použitie Minútky, bifteky, pečenie, rozbíf,...
Názov takejto úpravy teľacej roštenky je odvodený od tvaru kosti pripomínajúceho písmeno T. Nareže sa vertikálne aj spolu s pravou sviečkovou. Vznikne tak steak, ktorý má na...
Vákuovo balené. Skladovať pri teplote 0-4 °C. Prosím riaďte sa dátumom uvedeným na obale produktu. Pôvod: Slovenská republika - Farma Turová - ekologický bitúnok.
Aj keď Chateaubriand je steak zo sviečkovice, niekedy sa zvykne pripravovať aj z časti nazývanej Top Sirloin, ktorá sa nachádza rovno pod širším koncom časti Tenderloin. Z časti...